SEPTEMBRIE LUNI

18 septembrie, 2019

Vorba cântecului :). Pentru că așa a început această toamnă, într-o zi de luni, chiar dacă a fost data de 2 septembrie.
Pentru unii a fost prima zi de școală, sau prima zi de studenție. Iar pentru noi, cei de la Meraki217 – un start de sezon autumnal cu membri noi în echipă și cu sute de idei de realizat.
Un eveniment frumos al acestui septembrie a fost și participarea noastră la târgul Iarmareco2019. Aici am cunoscut și socializat cu multă lume bună care ne-a apreciat activitatea și toate produsele expuse, lăsându-ne taraba aproape goală:).
Și pentru că toamna e un anotimp al rodului și al recunoștinței, Mulțumim tuturor celor care ne trec zilnic pragul, atât în regim real, cât și virtual! Tuturor urmăritorilor activi de pe rețelele sociale! Dar mai cu seamă clienților noștri fideli!
Mulțumim că ne susțineți și inspirați!

Vară, te-am (cu)prins să nu mai pleci!

11 iulie, 2019

Atât de mult am așteptat-o, și nici nu știm când a trecut  aproape jumătate din vară. Până una alta, se scurge și cealaltă jumătate a clepsidrei. Vestea bună e că noi, aici la Meraki217 am reușit să prindem vara și să-i încetinim ritmul, chiar să o punem pe slow motion, dacă e nevoie:) Cine nu a reușit să guste din cireșe, căpșuni, sau mazăre verde, este invitat pe București 33, unde le-am conservat, fie pe  hârtie pictată, torbe eco sau Art Puzzle. Celor care sunt gata de vacanță, cu siguranță le lipsește o geantă spațioasă pentru plajă, pe care doar la noi o vor găsi 🙂 Mergeți la o petrecere, treceți pe la noi, avem huse perfecte pentru una două sau mai multe sticle de vin. Pentru amatorii de picnicuri, propunem textile cu printuri văratice, perfecte pe post de traverse sau chiar fețe de masă. Cine caută vara care fuge, la Meraki217 o găsește!

 

Primavara incepe cu tine!

13 martie, 2019

Cum a început primăvara voastră? Și cât de mult ați așteptat-o? A noastră a sosit promițător :), cu mărțișoare și buna dispoziție, dăruite tuturor oamenilor frumoși care ne-au pășit pragul. Și ce primăvară fără flori și păsări? Păsările călătoare au făcut popas pe textilele – furoshiki. Hârtia de împachetat, a înflorit în nuanțele caracteristice unui început cald de primăvară. Iar unde-s flori, acolo-s buburuze și fluturi :). De pe pungile Art Puzzle ne zâmbește Primăvara lui Botticelli, bucură privirea irisii lui Van Gogh, fluturii și narcisele lui Andy Warhol. Iar torbele eco, îndeamnă la responsbilitate ecologică în cel mai artistic și haios mod. Primăvară, bine ai venit! Ne-a fost dor!

Produse surprinde-ti persoana dragă de ziua indrăgostiților!

6 februarie, 2019

Zile numărate au rămas până pe 14 februarie. Tocmai de aceea te invitam la Meraki sa alegi ambalajul potrivit pentru cadoul pe care cu siguranța I l-ai pregătit persoanei iubite. La Meraki217 nu vei găsi ambalaje banale, mai ales într-o zi deosebita precum e ziua îndrăgostiților. Indiferent de tipul ambalajului ales, fie hârtie, textil, pungi Art Puzzle sau torbe din pânza, cu siguranța vei rămâne surprins de varietatea propusa.

Pentru hârtie, avem un set deosebit de printuri cu tematica sărbătorii. Textilele pentru ambalaj in stil furoshiki, își așteaptă si ele cuminți destinatarul. Pentru ele am am ales printuri caracteristice dar si culori vii care te duc cu gândul la primăvara. Povestea cu pungile Art Puzzle e una cu totul speciala. Fiindcă imaginile de pe ele iți vor reaminti: de filmele de dragoste pe care cu siguranța le-ai privit de zeci de oriJ; de poeți care au știut sa cânte dragostea in versurile lor; de cupluri celebre de iubiți precum John Lennon si Yoko Ono, Serge Gainsbourg și Jane Birkin etc. Torbele eco din pânza cu mesaje sau desene tipice, vor fi un accesoriu util si stilat oricând. Iar citatele sau versurile arhicunoscute de dragoste, înrămate de noi, sunt perfecte pentru a fi oferite drept cadou cuiva drag.

WHAT IS LOVE?

6 februarie, 2019

Iată-ne ajunși in februarie! Cu toate ca mai e puțin până pe data de 14, Meraki217 deja a început sărbătoarea. La Meraki, vom sărbători dragostea in fiecare zi a lunii februarie. Ce este dragostea? / What is love? – întrebare care ne-a inspirat la crearea conceptului de decor și ambalaj pentru luna februarie. Ce este dragostea? – Cine a aflat deja răspunsul? Cine îl mai caută încă? La Meraki vom încerca să definim dragostea prin muzică, film, culoare, imagine, contrast și inspirație😊 Urmăriți-ne pe facebook si Instagram! Acolo vom posta rând pe rând toate surprizele pe care le-am pregătit in materie de ambalaje deosebite și cadouri de Valentine’s Day. Vă așteptăm cu drag pe str. București 33, la un ceai sau o cafea, ca să ne cunoaștem și să căutam răspuns la Ce înseamnă dragostea!

 

Află cum poți ambala cadourile, într-un mod cu totul și cu totul deosebit!

5 decembrie, 2018

Suntem în luna decembrie, în perioada în care ne gândim la mici surprize pe care să le facem celor dragi, la cum vom decora casa de Crăciun și, mai ales, la cadourile pe care le vom dărui. În Chișinău s-a deschis primul concept store dedicat o sută de procente… cadourilor. Meraki 217 este un concept store în care toate cadourile noastre pot fi ambalate într-un mod deosebit. Cu cât mai frumos împachetat cadoul, cu atât mai mare plăcerea, nu-i așa?

Interviu cu Victoria Druc, gazda ta de la Meraki 217

Am vizitat magazinul de pe strada București nr. 33 și descoperit un mic univers al cadourilor, pe care echipa de la Meraki 217 l-a creat de la zero. De unde a venit inspirația?

Ne-am inspirat din tot ceea ce este frumos și ne-am motivat din nevoia de a veni cu alternative la banalele hârtii lucioase pentru ambalat cadourile. Am deschis Meraki 217 pe strada București nr. 33, un loc dedicat sută la sută bucuriei de a oferi cadouri.

Am pornit de la o idee – pe baza căreia am creat, am construit mai mult, până când am fost pregătiți să deschidem micul nostru magazin de ambalat cadouri. Dacă ai o idee bună și pasiunea de a o dezvolta, atunci poți crea ceva cu adevărat deosebit, nu-i așa? Nu a fost ușor, dar nici nu am fi vrut să fie altfel tot acest proces. Am pornit chiar de la o coală albă de hârtie, pe care am început să adunăm tot ceea ce ne inspiră: țesături deosebite, imprimeuri colorate, materiale inspirate din natură. Ne-am pus un obiectiv clar – să venim cu multe, multe alternative la hârtia de ambalat pe care o găsim peste tot, de ani de zile. Ne-am propus să tipărim propria noastră hârtie de împachetat cadouri, cu modele desenate chiar de artiștii noștri. Produsele Meraki în curând vor putea fi achiziționate și din supermarketurile din oraș. Am împrumutat tehnici de ambalare de la japonezi, am învățat principiile, am exersat, iar acum avem posibilitatea de a împacheta cadouri prin metoda furoshiki, folosind eșarfe sau alte țesături. Am mers mai departe și am pregătit pachete pe care oamenii le pot folosi acasă, pentru a decora cadourile singuri. Am cules ramuri, crengi de brad, bumbac și păpădii, pe care le folosim în diferite ambalaje.

Care sunt tehnicile de împachetare pe care le folosiți?

Noi ambalăm cadouri, orice fel de cadouri, și încercăm să personalizăm ambalajul pentru a-i completa povestea. Am folosit o eșarfă violet pentru a împacheta cadoul unei cliente pentru prietena sa, pentru că amândouă împărtășesc pasiunea pentru culoarea violet. Am folosit două frunze culese de noi, una mai mare și una mai mică, pentru a decora cadoul dedicat unei viitoare mămici. Avem o muncă frumoasă, pe care o iubim.

Folosim tehnica furoshiki, care este o metodă japoneză de a împacheta orice fel de produse în țesături. Noi avem țesături cu imprimeuri diferite, unele cu modele de iarnă, altele cu inspirație mai exotică, țesături care pot fi ulterior refolosite ca eșarfe sau, în funcție de textură și dimensiune, ca șervete de bucătărie.

Am creat propriile noastre torbe, brodate manual, cu mesaje personalizate – care pot ascunde cadouri diferite. În locul pungilor din carton, am creat pungi cu imagini inspirate de personalități îndrăgite din cultura internațională, pe care fiecare ar vrea să le păstreze ca fotografii, în casă. Avem decorațiuni din natură și avem hârtie de împachetat care se poate refolosi – ca o coală de colorat, cu modele mai complicate pentru adulți sau mai ușoare, pentru copii.

Deci oricine poate intra la voi cu un cadou, iar echipa Meraki 217 se ocupă să îl împacheteze cum se poate mai bine?

Exact. Cadourile pot fi împachetate pe loc, iar cei care sunt în întârziere pentru o zi de naștere, de exemplu, pot completa cadoul cu un buchet de flori asortat ambalajului. Pentru cei care nu doresc să ambaleze cadourile foarte complicat, putem folosi o hârtie cu patern delicat și o decorațiune personalizată, poate chiar o floare sau o păpădie. Depinde de dorință.

Noi promovăm pentru prima dată ambalajul reutilizabil, care poate fi un cadou în sine. Garantăm că nimeni nu se va grăbi să arunce la gunoi ambalajul de la noi, fie că este doar o simplă hârtie imprimată cu pinguini.

Apropo de păpădie, acesta este simbolul Meraki 217. De ce ați ales întocmai păpădia?

Cu Meraki 217, ne-am propus să răspândim bucuria pretutindeni, la fel cum zboară semințele unei păpădii. Chiar am cules păpădii de pe câmp și le-am păstrat în borcănașe, pe care le folosim acum pentru a decora unele cadouri. Iar numele Meraki vine din greacă și semnifică a face ceva cu suflet, pasiune și dăruire de sine.

 Ce înseamnă pentru voi a face cadouri?

Cadoul îl faci pentru cei dragi, dar bucuria este împărțită la doi. Etapa e a alege un cadou, de a-l împacheta, de a-l dărui este la fel de importantă ca și cadoul însuși. Povestea despre cum ai ales cadoul, cum ai ales ambalajul, de ce anume acel ambalaj, toate aceste detalii fac parte din experiența de a dărui.  Poți cumpăra ceva simbolic, dar să faci persoana fericită doar pentru că te-ai gândit să faci această surpriză, doar pentru că i-ai oferit bucuria de a primi un cadou personalizat. Din partea echipei Meraki 217, le doresc tuturor să aibă parte de îmbrățișări calde, atunci când oferă sau primesc cadouri.

www.meraki.md

Cu cât mai interesant împachetat cadoul, cu atât mai mare plăcerea de a-l oferi și de a-l deschide

1 decembrie, 2018

De astăzi, avem în Chișinău un loc specializat pentru ambalarea cadourilor. Meraki 217 este un concept store în care se găsesc o mulțime de idei și produse creative, care vine în ajutorul tuturor celor care s-au săturat de banala hârtie în culori strălucitoare. Pentru că, uneori, ambalajul sau povestea cadoului pot face mai mult decât cadoul în sine.

Toate ambalajele disponibile la Meraki 217 sunt fie lucrate manual, fie produse în Moldova după modele create de artiștii noștri – și pot fi personalizate.

Aici este singurul loc din oraș în care cadourile pot fi ambulate folosind metoda furoshiki, care înlocuiește hârtia cu materiale cu texturi și imprimeuri diverse, care pot fi refolosite ulterior. Tehnica este inspirată din arta japoneză, iar echipa de la Meraki 217 promite să transforme orice cadou într-o operă de artă. 

Mai mult, Meraki 217 promovează ideea ambalajului reutilizabil pentru cadouri, ambalaj care poate fi un cadou în sine. De aceea, hârtia de ambalaj este imprimată cu modele create de artiști și poate fi folosită ca și patern de colorat, în variante pentru copii sau pentru adulți. Iar în locul pungilor din hârtie, Meraki 217 propune folosirea torbelor din bumbac sau in, cu broderie realizată manual, sau a pungilor din carton cu imagini de tip fotografie, care pot fi ulterior înrămate.

Ca detalii pentru decorarea cadourilor, artiștii de la Meraki 217 folosesc flori vii și fructe. Tot ei pot pregăti pe loc buchete de flori, asortate ambalajului ales pentru cadouri.

Magazinul este deschis pe strada București nr. 33, în clădirea cu lumină galbenă – zilnic, între orele 10:00 – 19:00. Pentru mai multă inspirație, ne găsiți pe www.meraki.md, pe Facebook: Meraki217 și Instagram: Merakimd217.